Energiezuinig en Duurzaam

Vanaf 1 januari 2021 moeten alle nieuwbouwwoningen voldoen aan de eisen voor BENG. BENG betekent Bijna Energie Neutraal Gebouw. De woningen in dit project zullen aan deze nieuwe bouwregels voldoen. Dit betekent een zeer energiezuinige, goed geïsoleerde woning met o.a. zonnepanelen, lucht/waterwarmtepomp en vloerverwarming op de begane grond én de verdieping, wat een zeer prettig wooncomfort geeft.

Mechanische ventilatie
De woning wordt voorzien van afzuigers die zorgen voor de afvoer van vervuilde lucht. Mechanische afzuiging zorgt ervoor dat vervuilde lucht snel wordt afgevoerd. Natuurlijke toevoer via ventilatieroosters zorgt ervoor dat schone buitenlucht het huis binnen komt. De afzuigers zijn meestal te vinden in de keuken, badkamer en het toilet. Met verschillende standen bepaal je de intensiteit van de afzuiging en heb je altijd controle over de ventilatie binnen je woning.

Zonnepanelen
Bij De Tien van Tolkamer maken we dankbaar gebruik van de zon, een onuitputtelijke energiebron. Met de op het dak geïnstalleerde zonnepanelen wek je 100% duurzame en groene energie op. Je verlaagt daarmee CO2-uitstoot. Deze opgewekte elektriciteit wordt gebruikt voor de energievoorziening van je woning. Dat leidt tot een besparing op je energiekosten.

Vloerverwarming
De woningen krijgen op de begane grond én de eerste verdieping standaard een vloerverwarmings-systeem.

De voordelen van vloerverwarming:

  • de gelijkmatige temperatuurverdeling voelt heel behaaglijk en zorgt ervoor dat de ruimtetemperatuur gemiddeld 1 à 2 graden lager kan zijn;
  • lagere verbruikskosten;
  • meer indelingsmogelijkheden door het ontbreken van radiatoren;
  • geen stof schroei en minder stofdwarrelingen;
  • grotere veiligheid: verbranden of stoten aan radiatoren is niet meer mogelijk.

Lucht/water-warmtepomp
Hoe werkt een lucht/water-warmtepomp? Een lucht/waterwarmtepomp zet de buitenlucht energiezuinig om in warm water. Een groot deel van de energie wordt uit de lucht gehaald. Een lucht/water-warmtepomp bestaat uit een binnen- en buitenunit. In de buitenunit zit een warmtepomp die de warmte uit de omgevingslucht absorbeert met een koelmiddel en condensor. De buitenunit wordt uit het zicht tegen de zijgevel boven de garage geplaatst en is zeer geluidsarm conform de nieuwste norm van 2021. De binnenunit ontvangt de warmte en gebruikt deze om water op te warmen. Dit warme water verwarmt vervolgens weer het water van de vloerverwarming en het benodigde warme tapwater

×